keskiviikko 29. heinäkuuta 2020



Seuraavan tekstin kirjoitti asiakkaamme. Aiheena oli jokin itselle tärkeä ja merkityksellinen asia.





Videopelien pelaaminen ja sosiaalistuminen


Nykyään videopelejä pelataan verkon kautta toisin kuin ennen. 80-90 luvulla ostettiin pelikonsoli kotiin tai mentiin pelihalleihin viettämään aikaa. Noihin aikoihin sosiaalistuminen oli täysin erilaista, kun nykypäivänä. Ennen pyydettiin kavereita pelaamaan kotiin uusia pelejä ja samalla rupateltiin.

Nykyään ei tarvitse paljoa nähdä kavereita, kun voi pelata ja jutella netin kautta. Mutta siitä on paljon apua joillekin ihmisille jotka eivät pysty sosiaalistumaan muiden ihmisten tavoin.


Monille videopelien pelaaminen on pakokeino todellisesta maailmasta ja sen ongelmista. Hyviä ja huonoja puolia on tietenkin netissä pelaamisessa.

Hyvät puolet on siinä, että voi tutustua uusiin ihmisiin ja moni ei koe olevansa hyvä sosiaalisissa tilanteissa oman kotinsa ulkopuolella. Peleissä voi tavata paljon ihmisiä joista voi tulla hyviä kavereita. Moni ajattelee ettei pelaamisesta ole hyötyä joillekin ihmisille, mutta totuus on, että kyllä se monia auttaa ja on auttanut. Huonoja puolia on siinä, että pelaaminen voi mennä liian pitkälle. Esimerkiksi pelaa monta pelisessiota putkeen ja ei nuku tarpeeksi. Myös ulkomaailma jää pois ja ei ulkona ei tule oltua paljoakaan. Videopeleillä on myös todella hyviä vaikutteita ihmiseen, kuten niitä pelaamalla voi oppia englannin kieltä sekä ratkaisemaan pulmia.


Kun itse pelaan pelejä suurin osa niistä yksinpelejä, koska monissa peleissä on todella hyvä tarina ja kun teknologia kehittyy maisemat näyttävät kauniilta. Videopelit on ollut omassa elämässäni todella pitkään enkä muista aikaa jolloin en olisi pelannut jotain. Monissa peleissä on syvällinen tarina tai hahmot joihin voi samaistua, ja se tekee pelistä pelaamisen arvoisen. Pitää myös koittaa nauttia pelaamisesta siitä menee maku jos ei pysty nauttimaan siitä.


Itsellä on myös tapana keräillä erikoisversiota peleistä joissa tulee patsas tai kerättävä metallikansi. Kuvassa on tämän hetkinen kokoelma. Pelien keräily on yksi kalleimmista harrastuksista mitä harrastan, mutta siinä on oma viehätyksensä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti