keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Mielenmaisemassa




Käytämme Toimintakeskuksella paljon luontoavusteisia menetelmiä johtuen siitä, että ohjaajillamme on vahva osaaminen ja työkokemus luonto-, luonnonvara- ja luonnontuotealoilta sekä Green Care - toiminnasta. Muutama viikko sitten meillä oli teemana mielenmaisema.

Mielenmaisema määritellään usein maisemaksi, jonka äärellä saamme mielemme rauhoittumaan tai joka tuo meille hyviä muistoja. Mielenmaisema voi olla tuttu jokapäiväinen maisema tai joku sellainen maisema, johon aina palaamme ajatuksissamme tai matkoillamme. Mielenmaisemaa voi tarkastella ja siitä voi voimaantua myös valokuvien kautta esimerkiksi lataamalla oman mielenmaiseman tietokoneen taustakuvaksi tai teettää vaikka kuvataulun.

Mielenmaisemaan voi myös liittyä muita aistihavaintoja, kuten ääniä, tuoksuja tai makuja.Mielenmaiseman ei myöskään tarvitse olla erämaa tai muu asumaton maisema, vaan se voi yhtähyvin olla kaupunkimaisema - vaikka pilvenpiirtäjiä tai vilkas torimaisema. Tunnistatko sinä oman mielenmaisemasi? Minulla se liittyy vahvasti kotiseutuuni ja tiettyihin tapahtumiin elämässäni. Oikeastaan niitä on useita :).

Asiakkaat pohtivat omia ajatuksiaan mielenmaisemista ottamalla kuvia tai etsimällä kuva-arkistoista kuvia. Tässä pari kuvaa asiakkaiden ottamana heidän voimaannuttavista maisemistaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti